filozófiánk

Tevékenységünk legfőbb mozgatórugója a társadalmi felelősségvállalás, a fenntartható szemlélet, gazdaságosság és felelősség.

Társadalmi felelősségvállalás alatt értjük, hogy segítsük megrendelőinknek megtalálni-megmutatni az egészséges lakókörnyezet kialakításához vezető legszebb utat, hogy minél több munkavállalónak teremthessünk helyben olyan munkát, amely tisztességes megélhetést biztosít egészséges munkakörülmények mellett. Oktatási tevékenységeink során nem csak tudásátadást, hanem közösségépítést is végzünk. 

A fenntartható szemlélet számunkra azt jelenti, hogy építészeti munkáink során a lehető legtöbb épületszerkezeti elemet környezetbarát anyagból tervezzük (fa, szalma, vályog, kender). Igyekszünk olyan építészeti forma kitalálására, ahol a legkevesebb építési törmelék, hulladék keletkezik. Figyelünk arra, hogy az alapanyagok a közelből kerüljenek az építés helyszínére. Az épület a teljes életciklusában a lehető legkevesebb energiát használja fel (építőanyag gyártás- építés- bontás). Emellett nemcsak az épület építése, hanem működése is a lehető legkevesebb káros hatással legyen környezetére. (Energiahasználat, vízhasználat)

Gazdaságossági törekvésünk már a tervezési program kialakításakor erősen megjelenik. Ebben a megrendelő és családja életkörülményeinek és életmódjának megismerése segít minket, hogy a lehető legkisebb alapterület igényét fel tudjuk mérni. Nem rövid távban gondolkodunk, az épület tervezési folyamatában próbáljuk felhívni a megrendelő figyelmét arra, hogy az épület könnyű funkcióváltásra és a változó életkörülményekre is (gyermekek kirepülése, otthoni munkavégzés, idős családtaggal összeköltözés…) lehetőséget adjon.  Emellett tömegformálással, épületszerkezeti megoldásokkal, az építőanyagok és a technológiai sorrendek ésszerű tervezésével próbáljuk a költségeket alacsonyan tartani.

– SZALMÁBAN OTTHON VAGYUNK –

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.