bemutatkozás

A Szalmaépítők csapata elsősorban arra vállalkozott, hogy Magyarországon is megismerteti a szalmában rejlő lehetőségeket, és segíti a megvalósításban azokat, akik már túljutottak a felismerésen. A szalmán túl egyéb természetes, környezetbarát építőanyagok használatát népszerűsíti, azok alkalmazását mutatja be építkezni vágyóknak kivitelezőknek, tervezőknek.

Az egyesület tagjai között vannak építészek is, akik a környezettudatos épületmegoldások mellett tették le voksukat, ezen belül szalmaházakra specializálódtak. Vannak elszánt építtetők, akik elkötelezték magukat a szalmaház mellett, és olyanok, akik már most is szalmaházban élnek, de nem bánnák, ha a szomszédjuk, és az ő szomszédjuk is ezt az építésmódot választaná, mert jól tudják, hosszútávon mindannyiunk jövőjére kihatással lesz, merre halad az építőipar.

Feladatunknak tekintjük, hogy terjesszük a szalmaépítésben rejlő lehetőségeket. Legfontosabb tevékenységünknek nevezhető továbbá, hogy nekiláttunk összegyűjteni a szalmaépítést érintő szakmai kérdéseket és válaszokat, tudományos kísérletek eredményeit, meglévő épületeket, és azok tapasztalatait. Ennek érdekében kapcsolatot tartunk külföldi szalmás szervezetekkel is. Az eredményeinket megosztjuk a nyilvánossággal, programjainkon, rendezvényeinken.

Nyilvántartási száma: 2850

Bejegyezte: Békés Megyei Bíróság

Bejegyző végzés: Pk.60.093/2009/6

Bejegyzés dátuma: 2009. szeptember 11.

Székhelye: 2100 Gödöllő, Körösfői utca 21.

Hatóköre: országos

Jogállása: önálló jogi személy

Adószáma: 18395497-1-13

Számlaszáma:16200151-00062446, MAGNET BANK

SZALMÁBAN OTTHON VAGYUNK

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.