Hírek

Kaláka Szakkör indul

Szalmakalász


Sokan kérték, hogy legyen több olyan rendezvény, ahol gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek...

Kéréseiknek eleget téve idén először szándékunkban áll elindítani egy kaláka kört.

Mi a SzalmaKaláSz?

A SzalmaKaláSz terveink szerint egy olyan kör, amely sok kirándulással, táborokkal, épületlátogatással, műhelymunkával és bemutató vagy kaláka építkezésen való részvételi lehetőséggel szolgál az erre vállalkozóknak.

Mi az, amivel több „Kalászosnak” lenni, mint részt venni csupán egy rendezvényen?

Lehetőséget ad a közösségépítésre, kapcsolatteremtésre a kör tagjai, mesterek és elkészült épületek használói között. Erre a célra egy levelezőlistát is létrehozunk, ahol a kapcsolattartás folyamatos lehet. Akik belépnek, első körben értesülnek a kör programjairól, elsőbbséget élveznek a programra jelentkezéskor, „fizetős” program esetén kedvezményben részesülnek a nem tagokhoz képest, egyes programokra pedig kizárólag a kör tagjai jelentkezhetnek (pl. nagyon korlátozott létszám esetén). A kör tagjai továbbá beleszólhatnak a programokba, részt vehetnek azok kiválasztásában, javasolhatnak témákat, saját érdeklődésük iránya szerint, milyen programokat szeretnének, hogy megszervezzünk számukra.

Mi van ha nem tudok/akarok minden programon részt venni?

Természetesen nem valószínű, hogy valaki minden programon részt tud venni, de igyekszünk elegendő programot biztosítani egy év során, hogy mindenkinek megérje. Lehetőség van helyettest küldeni is, ha egy klubbtag nem ér rá.

Szervezeti háttér

A kaláka-kört a Magyar Szalmaépítők Egyesülete hivatott működtetni, programjait megszervezni, de nem csak az egyesület tagjai vehetnek részt. A SzalmaKaláSz-ba bárki beléphet, amiért csupán egy csekély éves támogatást várunk el az egyesület javára. A SzalmaKaláSz induló tagdíja a 2011-es töredék évre 2000 Ft. Az ebből befolyó összeget a programok kivitelezésére fordítjuk, valamint a maradékot az egyesület fő célkitűzéseinek megfelelően használjuk fel a hazai szalmabálás és környezettudatos építkezés elterjedése érdekében.


SzalmaKaláSz

Program vázlat – 2011.

nyár - ősz


Dombház látogatás - Gyöngyöstarján
Csoportkirándulás egy ökofaluba - Máriahalom
Vályogvakoló kaláka – vendégségben Marcz Károlynál
Kollektor építő szakkör Komár Istvánnal – Budapesti műhelyben
Egy elkészült szalmaház meglátogatása – a Dunakanyarban


Kérdéseket a Szalmaépítő Kaláka Szakkörrel vagy az egyes  programokkal kapcsolatban az egyesület e-mail címén fogadunk:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


vagy


Kéthetente szerdánként 17:00 kezdéssel egyesületi klubbdélutánt tartunk az Őrmezei Közösségi Házban (Bp. XI. kerület, Cirmos u. 8), ahol személyesen is felteheti kérdéseit, megismerkedhet az egyesület, vagy a kaláka kör más tagjaival. A részvételi szándékot e-mailben vagy telefonon előre jelezni kell!! (Így ha az adott héten a klubbdélután valamely okból mégis elmarad, értesíteni tudjuk.)


A SzalmaKaláSzba jelentkezni lehet az egyesület honlapján folyamatosan

itt: link


A regisztráció díja 2000 Ft, melyet legegyszerűbben átutalással tud elküldeni nekünk. (Ennek részleteit a válaszlevélben küldjük.) Vagy személyesen is befizetheti az Egyesület valamelyik klubbdélutánján (lásd, két bekezdéssel feljebb!)


A regisztráció feltétele minimum a 14. életév betöltése!

Ennél fiatalabb gyerekek szüleikkel vehetnek részt azokon a programokon, ahol erre lehetőség van, amihez a kaláka körbe elegendő a szülőnek regisztrálnia. Kisgyermekek, családtagok részvételi lehetőségéről, feltételekről minden programnál külön adunk tájékoztatást.


www.szalmaepitok.hu


A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ az alkalmazások helyes működése illetve jobb felhasználói élmény érdekében.