Hírek

Fenntartható szalmabála építészettel a szociálisan rászorulóknak

SozialMarie

Egy nemzetközi pályázati rendszer keretében internetes szavazással tudod segíteni a Magyar Szalmaépítők Egyesületének munkáját. 

A SozialMarie díj megvalósult szociálisan innovatív kezdeményezéseknek szól. A bécsi Unruhe Privatstiftung (Unruhe Magánalapítvány) 2005 óta hirdeti meg olyan projektek számára, amelyek innovációs erejét és kreativitását a gyakorlat is visszaigazolta.

A díj nem rászoruló szociális szervezeteknek adható támogatás, hanem innovatív kezdeményezések elismerése. A díjazottak szabadon döntik el, hogy mire használják fel a pénzdíjat.

Kérlek tekintsd meg a projekt bemutató oldalát a következő oldalon:

http://sozialmarie.org/projektek/fenntarthato_szalmabala_epiteszettel_a_szocialisan_raszoruloknak.3984.html

A projekt leírását letöltheted ITT

Ha tetszik a projekt várjuk szavazatodat!


A szociális innováció jelentése:

"A szociális innováció sürgető társadalmi kihívásokra kínál megoldásokat. Új megközelítésekkel, innovatív válaszokkal szolgál és új utakat mutat. A szociális innováció egy korábban ismeretlen társadalmi kérdésre reflektál vagy egy már ismert problémát old meg újszerű eljárással. Az új eljárás kezdeményezője valamely érintett társadalmi csoport is lehet, de minden esetben magáévá kell tegye, részt kell vennie az alkalmazásában. A szociális innováció ily módon fenntartható és példaértékű megoldásokkal szolgál, amelyek másokat is ösztönöznek." (Unruhe Privatstiftung, 2013)Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ az alkalmazások helyes működése illetve jobb felhasználói élmény érdekében.